• Silný vítr zaměstnal hasiče i energetiky. Bez proudu stále zůstávají stovky domácností

    5. 3. 2019 08:43:58ČT 24
    Energetici v noci opravili většinu poruch na dodávkách elektrického proudu, které v pondělí v Česku způsobil silný vítr. Bez elektřiny ale v úterý ráno stále zůstává několik stovek míst. Výstraha před silným větrem platí i během úterý až do 14:00. Meteorologové zároveň upozorňují, že zejména na Moravě vítr opět zesílí ve středu a ve čtvrtek.
  • Vichr ničil domy, srazil desítky stromů. Hasiči se nezastavili

    5. 3. 2019 07:30:00TN.CZ
    Silný vítr, který v pondělí odpoledne udeřil na Česko a má podle meteorologů fičet i v úterý, zaměstnal hasiče. Ti do úterního rána vyjížděli nejen k popadaným stromům, ale také k poničeným domům či poškozenému velkému billboardu. V úterý ráno hlásili hasiči napříč republikou desítky "větrných" výjezdů. "Od pondělního poledne do úterní 6. hodiny ranní vyjížděli pražští hasiči k celkem 37 událostem, které souvisely se silným větrem. Jednalo se o popadané stromy na komunikace a uvolněné plechy na
  • Vítr v Pardubickém kraji lámal stromy a větve, od spadlých drátů začalo hořet

    5. 3. 2019 07:29:00Lidovky.cz
    Hasiči museli v pondělí večer a v úterý ráno na mnoha místech v Pardubickém kraji odstraňovat následky silného větru. Většinou odklízeli spadlé stromy a větve. Energetici v regionu evidovali jednu poruchu na vedení vysokého napětí.Další články k tématu:V pondělí a v úterý zasáhne skoro celé Česko silný vítr, dosáhne rychlosti až 90 km/hodSilné tornádo si v Alabamě vyžádalo nejméně 22 mrtvých
  • Přes to výjezdů hasičů. Silný vítr nadělal v Česku neplechu, řádil i v noci

    5. 3. 2019 07:15:00Deník.cz
    Život v Česku od pondělního odpoledne do úterý výrazně ovlivnil velmi silný vítr. Hasiči totiž měli napilno i v noci. Ve středních Čechách evidovali do dnešního rána přes sto událostí spojených s vichrem. Nejvíce zasaženými oblastmi bylo Benešovsko, okolí Prahy i samotná metropole. V hlavním městě vyjížděli celkem k 37 případům. Především se jednalo o popadané stromy a uvolněné plechy na střechách. Vítr by se měl uklidnit během dne.
  • Vítr ve středních Čechách láme stromy. Na železnici jsou problémy

    4. 3. 2019 18:49:00Lidovky.cz
    Hasiči ve Středočeském kraji v pondělí k 18:00 měli 80 výjezdů kvůli silnému větru, především likvidovali popadané stromy. Nejvíce případů je v okresech Benešov a Praha-západ, uvedli hasiči na Twitteru. Vítr komplikuje i dopravu na železnici, vyplývá z údajů na webu Českých drah.Další články k tématu:Silnější než Kyrill? Měření na Sněžce ukázalo rychlost větru 270 km/h, rekord ale nepadlPo nočním větru na několika tratích nejezdily vlaky, bez proudu se ocitlo téměř deset tisíc domácnostíV pondělí a v úterý zasáhne skoro celé Česko silný vítr, dosáhne rychlosti až 90 km/hodSilný vítr udeří na Moravě, v neděli večer i na západě. Lidé mají zajistit okna a jezdit opatrněDalší chladný víkend. V sobotu bude foukat silný vítr, na západě Čech hrozí ledovka
  • Hasiči kontrolují po celém Česku provozovny, které nabízejí únikové hry

    4. 3. 2019 18:18:41ČT 24
    V Česku probíhají mimořádné kontroly únikových her. Hasiči ve všech krajích postupně prověřují jejich požární bezpečnost i to, zda jsou prostory k tomuto účelu zkolaudované. Reagují tak na neštěstí, při němž v Polsku na začátku roku uhořelo při jedné hře pět dívek.
  • Do Česka se vrátilo teplé počasí, v Čáslavi naměřili přes 20 stupňů

    4. 3. 2019 17:25:00iDNES.cz
    Do Česka se po chladnějším víkendu vrátilo nezvykle teplé počasí. Na některých místech v pondělí denní maxima překračovala 19 stupňů. Nejvyšší teplotu naměřili v Čáslavi, a to 20,2 stupně Celsia. V průběhu dne do Česka dorazil silný vítr, který místy lámal stromy a přidělával práci hasičům. Další články k tématu:Až 18 stupňů. Jarní teploty vydrží celý týden, v pátek se mírně ochladíJarní teploty vystřídá v půlce týdne déšť, o víkendu se sluníčko vrátíV Česku padaly teplotní rekordy. Teploměry ukazovaly více než 16 stupňů Celsia
  • V Čechách řádí silný vítr, vyvrací sloupy vysokého napětí i stromy

    4. 3. 2019 17:12:03Novinky.cz
    Silný vítr zasáhl v pondělí část Čech. Na Litoměřicku spadl stožár vysokého napětí, proto musel být přerušen provoz na železniční trati. Na Královéhradecku hasiči zasahovali u popadaných stromů nebo poškozených střech. Na Náchodsku část střechy poškodila nádrž s plynem.
  • V Čechách řádí silný vítr, přes 7700 domácností je bez proudu

    4. 3. 2019 17:12:03Novinky.cz
    Silný vítr zasáhl v pondělí část Čech. Bez proudu přes 7700 domácností. Nejvíce výpadků eviduje společnost ČEZ, a to hlavně ve středních a východních Čechách. Na Litoměřicku spadl stožár vysokého napětí, proto musel být přerušen provoz na železniční trati. Na Královéhradecku hasiči zasahovali u popadaných stromů nebo poškozených střech. Na Náchodsku část střechy poškodila nádrž s plynem.
  • V Čechách řádí silný vítr, kolem 7000 domácností je bez proudu

    4. 3. 2019 17:12:03Novinky.cz
    Silný vítr zasáhl v pondělí část Čech. Bez proudu přes 6700 domácností. Nejvíce výpadků eviduje společnost ČEZ, a to hlavně ve středních a východních Čechách. Na Litoměřicku spadl stožár vysokého napětí, proto musel být přerušen provoz na železniční trati. Na Královéhradecku hasiči zasahovali u popadaných stromů nebo poškozených střech. Na Náchodsku část střechy poškodila nádrž s plynem.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska