• Víkend má být oblačný s přeháňkami

    2. 5. 2024 08:03:32ČT 24
    Oblačné počasí s přeháňkami a ojediněle i bouřkami má zůstat v Česku od čtvrtka i přes víkend. Teploty přes den budou nejspíš stoupat nad dvacet stupňů Celsia. Platí výstraha před požáry a silným větrem. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
  • Vítr zlomil strom, který spadl do elektrických drátů. V lese začalo hořet

    Vítr zlomil strom, který spadl do elektrických drátů. V lese začalo hořet

    2. 5. 2024 07:33:00Deník.cz
    Prvomájovému prosluněnému dni na jihu Čech dělal kulisu silný nárazový vítr. A právě jeho následky notně zaměstnávaly hasiče. Do večera jednotky hasičů vyjely k více než čtyřicítce zásahů, většinou se jednalo o popadané stromy. Škody byly i na energetických zařízeních.
  • Tlaková níže přinese mírné ochlazení. O víkendu bude oblačno, přijdou i bouřky

    Tlaková níže přinese mírné ochlazení. O víkendu bude oblačno, přijdou i bouřky

    2. 5. 2024 07:16:00Lidovky.cz
    Silný vítr a nebezpečí vzniku požáru na vybraných místech v Česku hrozí ještě ve čtvrtek, výstrahy platí do večera. V pátek se kvůli tlakové níži mírně ochladí, víkend budou provázet teploty maximálně do 22 stupňů Celsia a převážně oblačno. Místy bude pršet a vyskytnou se i bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
  • Že očkování mRNA vakcínami vyvolalo nárůst rakoviny? Studie to neprokázala

    Že očkování mRNA vakcínami vyvolalo nárůst rakoviny? Studie to neprokázala

    2. 5. 2024 05:30:00Deník.cz
    Karcinogenní mRNA vakcíny: Turbo rakovina se šíří jako požár! Extrémně znepokojivá japonská recenzovaná studie naznačuje zvýšení úmrtnosti na rakovinu po podání třetí posilovací dávky mRNA! Tak vypadá další z mnoha závadějících intepretací studie zkoumající období covidové pandemie, které v současnosti šíří v Česku aktivisté zaměření proti očkování. A stejně jako v předchozích případech, i tentokrát je to ve skutečnosti jinak.
  • Rusové opět zaútočili na Oděsu

    Rusové opět zaútočili na Oděsu

    1. 5. 2024 23:32:20Novinky.cz
    Rusko ve středu večer opět zaútočilo na Oděsu. Jde o třetí útok na toto jihoukrajinské přístavní město v tomto týdnu. Úder provedený balistickou raketou si vyžádal nejméně 13 zraněných, na místě také vyvolal rozsáhlý požár.
  • Při požáru dvougaráže na Chomutovsku shořela historická vozidla

    Při požáru dvougaráže na Chomutovsku shořela historická vozidla

    1. 5. 2024 20:58:36Novinky.cz
    Šest jednotek hasičů likvidovalo v neděli požár dvougaráže v Kadaňské Jeseni na Chomutovsku. Oheň zasáhl i uskladněná historická vozidla. Škoda podle odhadů přesáhne 700 tisíc korun.
  • Počet obětí záplav v Keni stoupl na 181, statisíce lidí se musely evakuovat

    Počet obětí záplav v Keni stoupl na 181, statisíce lidí se musely evakuovat

    1. 5. 2024 19:45:00Deník.cz
    Záplavy a sesuvy půdy v Keni zabily od března 181 lidí a statisíce dalších musely kvůli nepřízni počasí opustit své domovy. Ve známé přírodní rezervaci Maasai Mara na jihozápadě země uvízla přibližně stovka turistů a přívalové deště zničily i domy, silnice, mosty a další infrastrukturu v celé Keni. Informovala o tom dnes agentura Reuters, podle které další desítky lidí zahynuly v sousední Tanzanii a Burundi. V širším regionu východní Afriky následkem jevu El Niño silně prší už od poloviny března.
  • V historickém centru Hradce Králové hoří podkroví domu

    V historickém centru Hradce Králové hoří podkroví domu

    1. 5. 2024 18:48:55Novinky.cz
    V historickém centru Hradce Králové, v ulici Mýtská, hoří v podkroví domu, kde jsou byty. Ulice je uzavřena, na místě je i hasičská výšková technika. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Nemá informace, že by byli na místě zranění, zasažený prostor byl zřejmě prázdný.
  • Hasiči v Libereckém kraji měli trojnásobně víc výjezdů než před rokem

    Hasiči v Libereckém kraji měli trojnásobně víc výjezdů než před rokem

    1. 5. 2024 17:01:48Novinky.cz
    Nadprůměrný počet výjezdů měli profesionální a dobrovolní hasiči v Libereckém kraji v úterý a během noci na středu. Zaměstnalo je 60 událostí, což je oproti minulému roku trojnásobek. Hasiči o tom informovali na sociálních sítích. V Ústeckém kraji byl během filipojakubské noci klid.
  • Vatry s čarodějnicemi vzplály za přísnějších podmínek, bavily koncerty i drony

    Vatry s čarodějnicemi vzplály za přísnějších podmínek, bavily koncerty i drony

    1. 5. 2024 11:30:00Deník.cz
    Poslední dubnový den patřil akcím spojeným s pálením čarodějnic. Tradici letos ovlivnila výstraha meteorologů, kteří kvůli suchu, teplému počasí a větru varovali před nebezpečím vzniku a šíření požárů. Například v Praze a Středočeském kraji tak platil zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech. S dohledem dobrovolných hasičů a se zajištěnou požární bezpečností však mohly čarodějnické vatry vzplát. Podívejte se na fotky redaktorů Deníku z různých koutů Česka, kteří o filipojakubské noci vyrazili do terénu.    
« 1 2 .. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 1525 1526 »

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska