• Nedaleko liberecké haly hořela budova, hasičům komplikovali zásah fanoušci

    5. 3. 2019 22:04:00iDNES.cz
    Před osmou hodinou večerní byl nahlášen požár budovy v ulici Nádražní. Jedná se o neobydlený třípodlažní objekt. Na místo bylo posláno sedm cisteren a automobilový žebřík. Hasičům komplikují zásah nestabilní konstrukce uvnitř objektu a neohleduplní řidiči.Další články k tématu:Při požáru bytu v Nuslích se popálili dva muži, jeden bojuje o životDva požáry zaměstnaly v noci pražské hasiče. Lehce se zranil jeden mužPožár lokomotivy v Pardubicích omezil spoje na hlavním koridoru
  • Na třech místech v Londýně byly balíčky s výbušninou. Měly irské známky

    5. 3. 2019 20:50:08ČT 24
    Na letištích Heathrow a London City a také na nádraží Waterloo v britské metropoli se v rozmezí několika hodin našly balíčky, které obsahovaly malé podomácku vyrobené bomby. Byly schopné způsobit menší požár. Oznámila to policie, podle níž nikdo nebyl zraněn. Do vyšetřování případu se zapojila i irská policie. Na balíčcích jsou podle médií totiž známky irské pošty.
  • Sníh taje a přehrady se plní. Záplavy ale na obzoru nejsou

    5. 3. 2019 20:23:25ČT 24
    Letošní zima si potrpí na extrémy. Na jedné straně napadlo nebývalé množství sněhu, na druhé straně padaly i teplotní rekordy. V teplých dnech sníh rychle odtává, což těší obyvatele hor i vodohospodáře, kterým se pozvolna plní přehrady.
  • Na letištích a nádraží v Londýně objevili podomácku vyrobené bomby

    5. 3. 2019 19:54:00iDNES.cz
    Podezřelé balíčky nalezené policií v úterý na londýnských letištích Heathrow a London City a na nádraží Waterloo rovněž v britské metropoli obsahovaly malé podomácku vyrobené bomby. Podle policie nikdo nebyl zraněn. Při výbuchu by byly schopné způsobit menší požár. Další články k tématu:Při bombovém útoku v indickém Kašmíru zemřelo nejméně 30 lidíPilot před přistáním v Praze volal policii, na WC se našel obrázek bombyAnonym opět nahlásil bombu na VŠE v Praze 3, policie budovu evakuovalaPo koncertu v Manchesteru se odpálil sebevražedný atentátník, zabil 22 lidí
  • Na letištích a na nádraží v Londýně našli podomácku vyrobené pumy

    5. 3. 2019 19:16:01Novinky.cz
    V rozmezí několika hodin byly nalezeny na londýnských letištích Heathrow a London City a na vlakovém nádraží Waterloo malé podomácku vyrobené pumy, uvedla televize Sky News s odkazem na policii. Byly schopné způsobit menší požár.
  • Málem zaniklá barokní Valeč zve na koncerty, výstavy i noční prohlídky

    5. 3. 2019 18:09:01Novinky.cz
    Valečský zámek nechali přestavět Kagerové ze Štampachu na začátku 18. století ze staršího renesančního sídla. Na okraji Doupovských hor vznikl nádherný barokní zámek s rozsáhlým parkem a sochami z dílny M. B. Brauna. Zámek zvaný Brána Doupova těžce poškodil koncem 20. století požár, málem zanikl.
  • Policisté by si mohli přivydělávat třeba jako učitelé nebo soudní znalci, prosazují poslanci

    5. 3. 2019 17:15:01Novinky.cz
    Poslanci hlasy ANO, ČSSD a KSČM v prvním čtení podpořili vládní novelu, podle které by si policisté, hasiči nebo celníci mohli přivydělávat na vedlejší pracovní poměr. ODS návrh kritizuje s tím, že je to cesta k melouchům a že není jasné, co vše budou policisté moci dělat.
  • Vláda chce nechat policisty přivydělat si na vedlejšák. Budou melouchařit, varuje ODS

    5. 3. 2019 17:15:01Novinky.cz
    Poslanci hlasy ANO, ČSSD, KSČM i lidovců v prvním čtení podpořili vládní novelu, podle které by si policisté, hasiči nebo celníci mohli přivydělávat na vedlejší pracovní poměr. ODS návrh kritizuje s tím, že je to cesta k melouchům a že není jasné, co vše budou policisté moci dělat.
  • Při požáru bytu v Nuslích se popálili dva muži, jeden má vážná zranění

    5. 3. 2019 16:26:00iDNES.cz
    Všechny složky záchranného integrovaného systému dopoledne zasahovaly u požáru bytu ve Svatoslavově ulici v Praze 4. Záchranáři odvezli do nemocnice dva zraněné. Ulice byla uzavřena. Příčiny požáru nyní vyšetřuje policie.Další články k tématu:Při požáru ve výloze na Václavském náměstí skončily v plamenech šperky
  • Dobrá zpráva pro hasiče i policii, Sněmovna podpořila přivýdělky

    5. 3. 2019 13:58:00TN.CZ
    Příslušníkům bezpečnostních sborů se asi zjednoduší zákonná možnost přivydělávat si například pedagogickou činností nebo prací v odborových organizacích. Sněmovna podpořila v dnešním úvodním kole vládní novelu služebního zákona, která reaguje na loňský verdikt Ústavního soudu. Soud zrušil s účinnosti od letošního pololetí část zákona, která pravomoc stanovit výjimky z obecného zákazu jiné výdělečné činnosti plně přenášela na ředitele. Poslanecká sněmovna dnes také projednávala návrh na zákaz

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska