• Požár chalupy ve Velké Úpě vzal život znalci jelenů, shořela i sbírka saní

    25. 2. 2019 18:44:00iDNES.cz
    Při pátečním požáru Kneifelovy chalupy ve Velké Úpě zahynul hajný Josef Tylš. Byl velkou osobností Krkonoš. Na rohačkách kdysi svážel dřevo i mléko, před lety tradici obnovil. Šedesát let se staral o jeleny. Ohni podlehl i velký kus krkonošské historie, hajný totiž sbíral rohačky i dobové dokumenty.Další články k tématu:Jeden člověk zemřel při požáru chalupy v Krkonoších, škoda je v milionechVIDEO: Nadšenci v Malé Úpě závodili na historických saních rohačkáchMladý etnolog zmapoval, jak horalé po desetiletí přepravovali materiál
  • V Praze 6 srazil vlak muže, spoje nabraly až dvě hodiny zpoždění

    25. 2. 2019 18:10:00iDNES.cz
    Osobní vlak v pondělí odpoledne srazil mezi Veleslavínem a Dejvicemi padesátiletého muže. Ten se pohyboval v kolejišti a srážku nepřežil. Policisté a hasiči evakuovali z vlaku zhruba šedesát lidí a omezili provoz mezi Prahou, Kladnem a Rakovníkem. Zda se jednalo o nehodu či sebevraždu zatím není jasné.Další články k tématu:Rychlík v pražském Radotíně srazil člověka. Ten na místě zemřel
  • Žádný led na přehradách či rybnících už není bezpečný. Slunce jej rychle rozpouští

    25. 2. 2019 18:05:24ČT 24
    Teplé počasí rozpouští led na přehradách. Lidé by proto měli být opatrní a nevstupovat na něj. Hasiči na Chebsku o víkendu zachraňovali dva podchlazené muže na přehradě Skalka.
  • Při nehodě na Vysočině zemřel motocyklista, auto po srážce začalo hořet

    25. 2. 2019 17:39:01Novinky.cz
    Při dopravní nehodě na silnici 23 na Třebíčsku zemřel řidič motocyklu. Srazil se s osobním autem, které začalo hořet. Jeden zraněný člověk skončil podle hasičů v třebíčské nemocnici.
  • Obří evakuace na poště v Kladně! Tikající balíček policisty překvapil

    25. 2. 2019 17:39:00TN.CZ
    Kladenské záchranné složky měly v pondělí odpoledne plné ruce práce. Na poště se totiž objevil podezřelý balíček, kvůli kterému byla celá budova evakuovaná. Pyrotechnik ale nakonec zjistil, že tikající balíček neukrýval bombu, nýbrž docela obyčejný budík. Oznámení o podezřelém balíčku v budově České pošty v Kladně policie obdržela krátce před 16. hodinou. "Na místo dorazily policejní hlídky, které evakuovaly všechny lidi a zajistily budovu. Na pomoc si také přizvaly hasiče a pyrotechnika,"
  • Poštu v Kladně evakuují. Kvůli podezřelému balíku, má tikat

    25. 2. 2019 17:15:00Deník.cz
    V pondělí po 16. hodině musela být evakuována budova hlavní pošty na Poštovním náměstí v Kladně kvůli ohrožení majetku a většího množství lidí. Z jednoho z balíků se údajně ozývá zvuk tikání. Na místě jsou policisté a také evakuační hasičský autobus.
  • V Praze srazil vlak člověka. Hasiči evakuovali desítky cestujících

    25. 2. 2019 16:23:00Deník.cz
    V pondělí odpoledne došlo na železniční trati v luxusní pražské čtvrti Ořechovka k nemilé události. Osobní vlak srazil osobu pohybující se v kolejišti. Hasiči ve spolupráci s policií evakuovali zhruba šedesát cestujících. Provoz mezi Dejvicemi a Veleslavínem je zastaven, omezení se dotklo i rychlíku přes Kladno do Rakovníka.
  • VIDEO: Stovka hasičů bojuje s požárem na Korsice

    25. 2. 2019 15:40:00TN.CZ
    Stovka hasičů na severu Korsiky už druhým dnem bojuje s mohutnými požáry. Na dvacet ohnisek zatím zničilo asi 600 hektarů půdy. Žádná vážná zranění ani škody na majetku živel nezpůsobil. - 
  • GALERIE: Požár ve skladovací hale v pražské Michli

    25. 2. 2019 14:20:00TN.CZ
    GALERIE: Požár ve skladovací hale v pražské Michli GALERIE: Požár ve skladovací hale v pražské Michli
  • Nominace World Press Photo: Nejhorší životní prostředí může být nejlepší

    25. 2. 2019 13:45:08ČT 24
    Humanitární krize v okolí Čadského jezera, souvislost mezi geneticky upravovanou sójou a včelařstvím v Mexiku, lesní požáry v Kalifornii, řeka odpadků na Filipínách – obrazy, které dokumentují životní prostředí po celém světě. Ty nejlepší vybrali porotci World Press Photo 2019 do nominací letošního ročníku. Vítězné jednotlivé fotografie i série k tomuto tématu, stejně jako nejvíce oslovující fotografie z dalších kategorií, budou vyhlášeny 11. dubna.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska