• Jih Austrálie sevřely plameny, před ohněm prchly tisíce lidí!

    4. 3. 2019 08:21:00TN.CZ
    Austrálie zažívá nejteplejší léto v historii, teploty tam šplhají až ke 40 stupňům Celsia. Kontinent se proto potýká s rozsáhlými požáry, se kterými bojují už dvě tisícovky hasičů a desítky letadel. Situace je kritická v australském státě Victoria na jihovýchodě kontinentu - plameny tam už zničily řadu budov, tisíce lidí musely před postupujícím ohněm prchnout z domovů. Požáry začaly řádit na sklonku uplynulého týdne po úderech blesků, uvedl krizový komisař státu Victoria Andrew Crisp. Dodal,
  • Ve Stráži nad Nežárkou hoří bývalý lihovar. Objekt je prázdný

    3. 3. 2019 18:07:00Deník.cz
    V neděli odpoledne, před 17. hodinou vypukl požár v bývalém lihovaru ve Stráži nad Nežárkou na Jindřichohradecku. Oheň zachvátil celý objekt, který je prázdný. 
  • Ve Stráži nad Nežárkou hoří bývalý lihovar

    3. 3. 2019 17:50:00TÝDEN.cz
    Ve Stráži nad Nežárkou hoří bývalý lihovar. Oheň zasáhl celý objekt, hasiči zasahují. Lidé uvnitř nejsou. Příčinu požáru hasiči zatím neznají. Informovala o tom mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.
  • Pět let od požáru Libušína finišují řemeslníci na Pustevnách s novou stavbou

    3. 3. 2019 17:47:30ČT 24
    Přesně pět let uplynulo od požáru, který zničil historickou chatu Libušín na beskydských Pustevnách. Na místě spáleniště už stojí nová stavba. Úplně hotovo ještě není, ale víc než stomilionová obnova památky má skončit ještě letos.
  • Chci zemřít, svěřil se muž. Apaticky ležel u hořící stráně

    3. 3. 2019 16:58:00Deník.cz
    Stráň v plamenech vyděsila v pátek večer cyklistu, který jel podél řeky Svitavy na jihu Brna. Zavolal proto brněnské strážníky i hasiče. U ohně navíc ležel apatický člověk, který opakoval, že chce zemřít.
  • Pět let po zničujícím požáru vyrostl na Pustevnách nový Libušín

    3. 3. 2019 15:35:01Novinky.cz
    Pět let po ničivém požáru chaty Libušín, která je symbolem Pusteven, se již turistům v Beskydech nabízí pohled na příští podobu znovuobnovené národní kulturní památky. Okolí vévodí ve tvaru a známé siluetě, obklopená lešením však ještě čeká na dotvoření barvami. Uvnitř finišují opravy interiéru, které mají jídelně a restauraci vrátit původní ráz.
  • Na trať popadaly stromy. Narazil do nich vlak s 10 lidmi

    3. 3. 2019 15:29:00TN.CZ
    Osobní vlak z Bečova nad Teplou do Rakovníka narazil odpoledne u Žlutic do stromu, který spadl na koleje. Vzrostlý jehličnan motorák vážně poškodil. Ve vlaku cestovalo 10 lidí. Nikomu se naštěstí nic nestalo. O nehodě informovali na svém facebooku hasiči z Karlovarského kraje. Vlak do stromu narazil v neděli po poledni.  "Nehoda se stala na trati ze Žlutic směrem na obec Chyše kousek před zastávkou Záhořice. Ve vlaku cestovalo deset osob, nikdo se nezranil," prozradili karlovarští hasiči. Ti
  • Zraněného zaklíněného řidiče museli z trosek vyprostit hasiči

    3. 3. 2019 12:57:01Novinky.cz
    Řidiče zaklíněného v havarovaném voze vyprošťovali hasiči v neděli ráno na silnici u Biskupic na Zlínsku. Předali ho zdravotnickým záchranářům, okolnosti nehody vyšetřují policisté.
  • Zaklíněného řidiče z auta vyprostili v Biskupicích hasiči

    3. 3. 2019 11:19:00Deník.cz
    /FOTO Z MÍSTA/ Na boku mimo silnici skončilo v neděli ráno po dopravní nehodě osobní auto značky Volkswagen Passat u Biskupic. Řidič zůstal ve voze zaklíněný. Na místo vyrazily jednotky profesionálních hasičů z Luhačovic a Uherského Brodu.
  • Tragická nehoda! Ženu srazilo na křižovatce auto, na místě zemřela

    3. 3. 2019 10:24:00TN.CZ
    Tragická nehoda u Bohuňovic na Olomoucku skončila smrtí ženy. Tu ze zatím neznámých důvodů srazilo na křižovatce auto. V noci ze soboty na neděli došlo u Bohuňovic na Olomoucku k obrovskému neštěstí. Na křižovatce silnice I/46 a silnice od Bohuňovic ženu srazilo auto.  Na místo vyrazili všechny složky integrovaného záchranného systému, záchranářům se ale ženu nepodařilo zachránit - zemřela na místě. "Hasiči záchranářům asistovali, poskytnuli svědkům postraumatickou intervenci, bezpečnostní

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska