• Záchranáři pomohli topícímu kajakáři v Otavě. Letěl pro něj vrtulník

    17. 3. 2019 11:17:00iDNES.cz
    V neděli dopoledne vyjížděli hasiči, záchranná služba i policisté na řeku Otavu u Sušice k topícímu se kajakáři. Po resuscitaci jej vrtulník převezl do plzeňské nemocnice.Další články k tématu:Led praskal a já se plazil, líčí chlapec záchranu bruslaře z řeky MžeŠest statečných pomohlo, když byly v sázce životy druhýchPolicisté vytáhli z Vltavy kajakáře, zřejmě ho strhlo ocelové lano
  • Vodák se převrátil na rozbouřené Otavě. Oživit se jej nepodařilo

    17. 3. 2019 11:13:00Deník.cz
    /VIDEO/ Zřejmě touha po adrenalinu se stala osudná vodákovi, který se vydal v neděli ráno na rozvodněnou řeku Otavu na Sušicku. Ta v sobotu dosahovala druhého povodňového stupně. U kempu Radešov se s mužem převrhl raft a vytáhnout z vody se ho hasičům podařilo až v Anníně. Muž později v nemocnici zemřel. 
  • Hasičům chybí řidiči. Kvůli nedostatku lidí musí odpracovat více přesčasů

    17. 3. 2019 10:26:00iDNES.cz
    Problém s nedostatkem řidičů nákladních aut nebo autobusů v Česku se stále prohlubuje. O to závažnější je, že krize doléhá už i na hasičské sbory. Aktuálně jim chybí bezmála stovka řidičů „stříkaček“. Ne, že by k požárům již neměl kdo jezdit, přesto je situace alarmující zejména v Praze.
  • V Ivančicích hořela dodávka. Škoda je dvě stě tisíc

    17. 3. 2019 09:28:00Deník.cz
    Ivančice – Požár dodávky likvidovali hasiči v neděli kolem půl čtvrté ráno v Hornické ulici v Ivančicích na Brněnsku.
  • Indonésii zasáhly povodně. Záplavy si vyžádaly nejméně padesát obětí

    17. 3. 2019 08:13:00iDNES.cz
    Nejméně 50 mrtvých si vyžádaly bleskové záplavy, které zasáhly indonéskou provincii Papua. Desítky dalších lidí jsou vážně ranění. Oznámil to podle agentury Reuters místní úřad pro katastrofy. Počet obětí se může ještě zvýšit, protože pátrací akce zatím neskončily.Další články k tématu:Počet obětí protržené hráze v Indonésii se blíží osmi desítkámŘeka vyschla, úrodu smetly záplavy. Dětské sňatky pohání i změna klimatuSesuv půdy pohřbil indonéskou vesnici, záchranáři hledají 70 lidíIndonésané překopávají tuny bahna, hledají oběti sesuvů
  • Povodně zasáhly Británii i USA! Úřady hlásí první oběti

    17. 3. 2019 08:12:00TN.CZ
    O víkendu rozsáhlé deště zaplavily ulice Velké Británie i americké Nebrasky, která prožívá nejhorší povodně za padesát let. Zatímco v Británii lidé sčítají škody, v USA už úřady potvrdily první dvě oběti. A bohužel předpovědi nejsou pro obyvatele nijak příznivé. Pršet by totiž mělo i v dalších dnech. Povodně zasáhly především sever Británie, kde zaplavily ulice i železniční tratě. Uzavřeno muselo být také několik hlavních tras v Yorkshiru a North Westu. Hasiči varují obyvatele, aby raději
  • Desítky mrtvých po bleskových záplavách v Indonésii

    17. 3. 2019 07:30:00Novinky.cz
    Nejméně 50 mrtvých si vyžádaly bleskové záplavy, které zasáhly indonéskou provincii Papua. Desítky dalších osob byly vážně zraněny. Oznámil to podle agentury Reuters místní úřad pro katastrofy. Počet obětí se může ještě zvýšit, protože pátrací akce zatím neskončily.
  • Hořícího Jeepa zastavil u studny a uhasil ho dvěma kbelíky vody

    16. 3. 2019 22:41:00Deník.cz
    Duchapřítomná reakce řidiče v sobotu 16. března nad ránem zachránila v Bojkovicích hořící automobil, k němuž krátce po páté vystartovali profesionální hasiči z Uherského Brodu i místní dobrovolní hasiči.
  • Popel z kamen vysypal do plastové popelnice. Požár zaměstnal čtyři jednotky

    16. 3. 2019 17:25:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Přístřešek s kůlnou u rodinného domu vzplál v pátek večer v Kunovicích na Vsetínsku. Při požáru se nikdo nezranil, škoda je padesát tisíc korun.
  • Na nádraží v Karlových Varech hořel vagon. Plameny šlehaly do trakčního vedení

    16. 3. 2019 13:09:00Deník.cz
    Páteční požár vlaku na Horním nádraží v Karlových Varech zaměstnal tři jednotky hasičů. Odstavený nákladní vagon začal hořet v pátek večer v prostoru Horního nádraží. Šlehající plameny poškodily nejen blízkou budovu, zasahovaly i do trakčního vedení.   

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska